Er zijn ontzettend veel kilometertellers (of fietscomputers) te koop met allerlei functies en opties. Desondanks zien we dat veel van onze klanten, zowel voor op de racefiets als voor op de mountainbike, kiezen voor de Specialized Speedzone Sport fietscomputer. Onderstaand hebben we de belangrijkste redenen om voor de Speedzone Sport te kiezen op een rijtje gezet.

Functies

In eerste instantie is het natuurlijk belangrijk te bepalen welke functies je wil hebben. Maar voor veel fietsers zijn de basis functies die je mag verwachten voldoende en is GPS en hartslag geen vereiste. Deze Specialized fietscomputer voorziet ruimschoots in de meest essentiële informatie tijdens het fietsen:

  • Snelheid - De computer toont - uiteraard - de actueel gereden snelheid. De snelheid wordt altijd groot en duidelijk weergegeven.
  • Gemiddelde snelheid - Deze is handmatig te resetten zodat je van je tocht kan zien hoe hard je gemiddeld hebt gereden
  • Maximale snelheid - Deze is ook handmatig te resetten en toonde maximaal gereden snelheid van je fietsroute.
  • Afstand (ook wel tripteller genoemd) - Uiteraard wil je weten hoever je hebt gefietst
  • Totaal afstand (ook wel ODO genoemd) - Zo kan je zien hoever je in totaal gefietst hebt
  • Tijdsduur - Deze meting geeft de bewegingstijd weer
  • Tijdstip - Uiteraard wil je ook weten hoe laat het is
  • Snelheids indicator - Deze geeft de afwijking ten opzichte van de gemiddelde snelheid weer
  • Batterij indicator - Zodra de batterij slecht wordt komt een klein batterijtje in beeld te staan ter indicatie dat het tijd is om deze te vervangen
  • Cadans/trapfrequentie - Deze functie is enkel beschikbaar bij de Specialized Speedzone Sport Cadence en Specialized Speedzone Sport Double Wireless.

Kortom alle belangrijke functies zijn aanwezig op deze fietscomputer. 

Specialized Speedzone Sport Snelheidsindicator 

Gebruiksgemak

De Specialized Speedzone fietscomputer is erg gemakkelijk in gebruik. Met name de draadloze variant, en daarmee ook de meeste verkochte versie, is gemakkelijk en snel te monteren. De computer zelf kan je monteren op het stuur, maar naar onze mening is toch het mooiste om deze te monteren onder het balhoofdkapje. Daardoor zit je computer netjes boven je stuurpen en is deze altijd handig afleesbaar.

De bevestigingsbeugel is stabiel en de computer wordt hier stevig in vastgeklikt waardoor de kans dat je deze onderweg gaat verliezen minimaal is. De balhoofd bevestigingsbeugel wordt meegeleverd maar is ook los verkrijgbaar.

Daarnaast heeft de computer ook een hulp om de juiste wielomtrek in te stellen. Er zijn namelijk al diverse (veel voorkomende) bandenmaten in de fietscomputer beschikbaar. Zo hoef je niet zelf meer te gaan zoeken of meten, maar selecteer je eenvoudig de bandenmaat van je fiets. Mocht je nu een hele afwijkende bandenmaat hebben dan is het natuurlijk nog altijd mogelijk om deze alsnog zelf in te stellen.

Maar ook qua bediening is deze computer erg handig. Met de MODE knop spring je door de diverse functies heen. Wil je iets instellen? Dan druk je op de set knop. Zo gemakkelijk kan het zijn!

Specialzied Speedzone Sport Wielmaat Instellen

Design

Nu is design altijd een persoonlijk dingetje; maar waar je niet omheen kan is dat deze computer strak is vormgegeven. Geen rare rondingen maar gewoon een mooi handzaam rechthoekig blokje met een groot duidelijk afleesbaar beeldscherm.

De computers zijn, op moment van schrijven, beschikbaar in drie verschillende kleuren; zwart, wit en zwart/rood.

Specialized Speedzone Sport Kleuren

Varianten

De basis versie is de bekabelde versie. Echter in de meeste gevallen verkopen wij de draadloze versie. Je hebt geen last van een kabel die je weg moet werken of die stuk kan gaan en voor het verschil in prijs hoef je het niet te laten (15 euro verschil).

Vervolgens is er een versie voorzien van een bekabelde cadans sensor; de Speedzone Sport Cadence. Ook hier is wederom een volledig draadloze versie van verkrijgbaar; de Specialized Speedzone Sport Double Wireless.

Specialized Speedzone Sport ODO

 

Ben je overtuigd? Maak een keuze uit onderstaande modellen; met kabel, draadloos of met cadans sensor.