Succesvolle Ladies Only Bike Clinic

Zaterdag 17 augustus vond onze tweede Bike Clinic speciaal voor dames plaats. Hoewel er in de ochtend nog flink gediscussieerd werd of het vanwege het slechte weer wel door moest gaan bleef het tijdens de clinic helemaal droog. Het enthousiasme onder de dames was groot en vol goede moed vertrok Marieke van Wanroij met de dames richting Neer waar langs de Maas een kleine ronde was uitgezet om één en ander te oefenen. 

Rijden in een groep met veel wind

Door de flinke wind die er stond was het een prima moment om het rijden in groepen onder de aandacht te brengen. Op welke plek zit je nu het gunstigst en hoe kan je als groep nu het beste rijden wanneer je wind tegen of juist wind mee hebt. Marieke van Wanroij liet het de dames eerst zelf maar eens uitzoeken, om vervolgens uit te leggen wat nu de beste methode is. Tijdens het fietsen nam Marieke uiteraard ook de tijd om her en der nog wat vragen te beantwoorden en tips te geven.

Klimmetjes rijden

Grote bergen hebben we uiteraard niet in onze omgeving, maar een aantal listige kuitenbijtertjes zijn er wel. Marieke nam dan ook uitgebreid de tijd om uit te leggen hoe je nu met zo'n kuitenbijtertje moet omgaan. Juist super licht schakelen of misschien toch de grote plaat erop? De dames die deel hebben genomen aan onze clinic weten het nu! En na de uitleg moest dat natuurlijk ook even in de praktijk gebracht worden. 

Uiteindelijk werd gezamelijk terug naar Buggenum gereden waar iedereen nog een goodie bag kreeg. De reacties op de clinic waren wederom erg enthousiast! 


Marieke, namens ons en de dames hartelijk dank! 

Productie van Orbea

Comments (0)

No comments at this moment
Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking

Wij gebruiken noodzakelijke cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij jouw internetgedrag binnen onze website volgen.