Beoordeling 9.5 gebaseerd op 713 individuele klantbeoordelingen op 5-sterrenspecialist

IdMatch Bikelab

Bikefit in het Id-match BikeLab

Je brengt uren op je fiets door en je wil het uiterste uit jezelf halen dan is het essentieel om goed op je fiets te zitten. Door middel van een bikefit in het Id-match BikeLab bepalen we jouw optimale positie op de fiets zodat deze perfect voor jou afgesteld wordt. Daarnaast voorkomt een goede zitpositie blessures zowel voor als tijdens het fietsen. Kortom je wordt één met je fiets!

De bikefit vind plaats op de SmartBike. Dit is een fiets met dynamisch verstelbare onderdelen zoals zadelpen, stuurpen en bovenbuis. Daarmee kan tijdens de bikefit, aan de hand van realtime data op basis van een 3D camera en zeer geavanceerde software, de positie constant geoptimaliseerd worden. Zo kan iedere aanpassing direct doorgevoerd, gecontroleerd, verbeterd en weer opnieuw doorgevoerd worden net zo lang tot de meest ideale positie is gevonden. Zo krijgt iedereen een positie afgestemd op het eigen lichaam. Maar ook je doelen en souplesse zijn zeer van belang. Ook dit komt dan ook uitgebreid aan bod. 

Niet alleen de fiets wordt afgesteld op maat, maar ook de schoenplaatjes worden aan de hand van je voet perfect afgesteld met behulp van de Cleat Fit.

Wat maakt het Id-match BikeLab zo uniek?

Waar veel meetsystemen enkel uitgaan van je lichaamsmaten houdt Id-match BikeLab ook rekening met je doelen en souplesse. Doordat het systeem tijdens de fitting de positie op de fiets aanpast voel je zelf direct het effect, maar ook de 3D camera legt direct het effect van de aanpassing vast. Zo valt het direct op wanneer je door de aanpassing bijvoorbeeld meer gaat bewegen op je zadel of dat de aanpassing bijvoorbeeld effect heeft op de bolling van je rug. Zo kan direct het effect van iedere aanpassing gecontroleerd worden en vind je direct de optimale zitpositie.

Daarnaast is Id-match BikeLab de eerste BikeFit die werkt zonder markers. De 3D camera legt je houding, beweging en zitpositie vast waardoor de hoeken tussen de gewrichten direct berekend kunnen worden, geanalyseerd en vervolgens weer aangepast kunnen worden. Net zolang tot jouw optimale houding gevonden is.

Een comfortabele zithouding op je fiets

Nog voordat je op de SmartBike stapt maakt het systeem eerst een scan van je lichaam en bepaalt op die manier alle benodigde lichaamsmaten en creëert daarmee startpunt voor de instellingen van de SmartBike. Aangezien iedereen anders is, heeft ook iedere voorkeuren voor andere zadels en sturen. Daarom is de SmartBike voorzien van een systeem met QuickReleases waardoor tijdens de fitting ook getest kan worden wat het effect van een ander zadel of stuur is. Ook dit draagt bij aan je fietscomfort!

Ook voor het voorkomen of verminderen van specifieke klachten is het Id-match BikeLab ideaal. Wanneer je op de fiets zit kan namelijk aangegeven dat je bijvoorbeeld last hebt van je schouder. Tijdens de meting kunnen verschillende houdingen getest worden waarbij telkens aangegeven wordt of en hoeveel pijn je ervaart in die houding. Zodoende past de SmartBike zijn houding steeds verdere aan tot een positie gevonden is die voor jou het meest comfortabel is. Zo kan je optimaal genieten van je comfortabele fietstochten!

Bekijk onderstaande video voor meer informatie.


Onderstaande afbeeldingen geven een duidelijke impressie van de mogelijkheden van het Id-match BikeLab.


Accept

Wij gebruiken cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website volgen.