ISM racezadel PL1.1 zadel racefiets

ISM racezadel PL1.1 zadel racefiets

ISM PL1.1, comfortabel zadel voor de racefiets. Aanbevolen door urologen. Investeer in uw gezondheid.

Laatste items in voorraad
€ 239,95
Incl. BTW

 

ISM PL1.1 racefietszadel

Geen zadelpijn meer met de ISM PL1.1, comfortabel zadel voor de racefiets. Dragend foam/gel, speciaal ontworpen voor ISM  zorgt voor een perfect comfort.

 Dit ISM PL1.1 zadel voor de racefiets is op basis van het succesvolle model van de PL1.0 en Podium ontworpen. De racezadels van ISM staan door hun speciale vorm bekend om hun zadelpijn ontlastende werking.  Ook dit gelzadel voldoet weer aan al die eisen.

Betaalbaar comfort

Een stuk betaalbaarder  dan zijn soortgenoten omdat er  geen gebruik gemaakt wordt van titanium maar van het net zo sterke CrMo als brug. De vulling is een combinatie van foam en gel. Deze combinatie zorgt voor een dragende vulling: Dwz  er blijft een tegendruk die voorkomt dat men op de schaal van het zadel komt te zitten.  De ISM zadels zijn niet alleen geschikt voor mensen met prostaatproblemen of andere urologische/genealogische problemen maar kunnen die PROBLEMEN OOK VOORKOMEN!

Perfect gelzadel voor op de wegracefiets.

-          Gewicht :  350 gram

-          Lengte :     270 mm

-          Breedte:   135 mm

-          CroMo brug

-          100 mm instelbaar naar voren en achteren

-          Lichtgewichtfoam in combinatie met ISM gel

 

Racefietszadels ISM

Alle ISM racefiets zadels wijken sterk af van de overige merken zadel en wel om de volgende redenen:
- Het zijn zadel waar je "bovenop zit". De ISM racefietszadels zijn vlak, de meeste andere zadels voor racefiets zijn bol. Het raakvlak waar de zitbotjes het zadel raken is daardoor anders dan bij de overige zadels. Hierdoor moet je een ISM zadel ook iets anders afstellen dan andere zadels racefiets:
- Bovenzijde zadel 1cm lager dan overige zadels! Dit omdat je niet "over het zadel zit" maar OP het zadel.
- Racezadel 5-8 cm naar achteren. Dit omdat het feitelijk een neusloos racefietszadel is. De lengte is om te voldoen aan de UCI norm en de US norm. Als je 2 vingers vlak achter je op het racefietszadel leggen kan, dan staat die goed.

Voor een racefiets zadel doet een ISM zadel het zo goed dat hij regelmatig gebruikt wordt door topsporters! Bij de triatlon wereldkampioenschappen in Kona is ISM al een paar jaar nr.1 en steekt met kop en schouder uit boven de nr. 2 en de rest.

 

Zadelpijn

Zadelpijn is een lastig probleem waar veel fietsers last van hebben. Veel zadels lossen niets of amper iets van het probleem op. De ISM zadels wel! ISM staat voor Ideal Saddle Modification wat betekend: dé ideale zadel verandering. Oftewel, het zadel opnieuw uitgevonden. Steve Toll, de uitvinder van de ISM zadels, dacht opnieuw na over de fietszadels en hoe een fietszadel er eigenlijk uit moet zien.
ISM heeft patent op de open voorzijde van het zadel, waarmee het fietsers van hun zadelpijn afhelpt.

Kleur
Zwart
ISM
2685
1 Item
Nieuw
4716112788885

20 andere producten in dezelfde categorie:

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking