Terug van weg geweest! Aluminium maakt een comeback in het profpeloton met de prachtige Specialized Allez Sprint! Niet alleen voor instapfietsen is aluminium interessant, ook voor high-end bikes. Het Hagens Berman Axeon Cycling Team heeft de eer om te laten zien dat aluminium toekomst heeft!

Waar aluminium de laatste jaren de standaard keuze voor instapfietsen was geworden, was carbon hét materiaal voor de high-end racefietsen. Maar met de Specialized Allez Sprint heeft Specialized een echte topper van aluminium gecreëerd. Door de Smartweld technologie heeft Specialized het frame lichter en stijver kunnen maken. Daardoor zijn de rij-eigenschappen vergelijkbaar met die van een Tarmac. 

Onderstaand leest u hoe Specialized zelf hun Smartweld technologie omschrijft.

Bij traditionele lasmethodes is er weinig vrijheid in het plaatsen van de lasnaden; de naad valt altijd op het punt waar de krachten tijdens het fietsen het grootste zijn. Via onze DSW technologie kunnen we de lasnaden echter precies op de juiste plaats aanbrengen, waardoor we een lichter, comfortabeler en significant stijver frame kunnen produceren. 

– Specialized, 2017

Wilt u meer weten over de Specialized Smartweld Technology? Klik dan hier.

Natuurlijk heeft u met de reguliere Specialized Allez een ideaal instap model en blijft dit nog altijd een zeer betaalbare instapfiets met een vanafprijs van €779,- (prijsdatum maart 2018). Vervolgens heeft Specialized met de Allez Sprint een ideaal Aero instapmodel. Tevens is de fiets met wat upgrades een echte topper die daarmee ook uitermate geschikt is voor criterium renners die hun kostbare carbon racers niet willen blootstellen aan al het criterium geweld.

Wilt u meer informatie over alle mogelijkheden? Dan kunt u altijd terecht in onze winkel.

Specialized Allez 2018