Nieuw: Specialized Tarmac SL6 2018

Informatie uit eerste hand

Met een complete groep profs die mogen genieten van onder andere de Specialized Tarmac, Venge Vias en Roubaix heeft Specialized natuurlijk een vakkundig klankbord. Om de fiets te verbeteren moest deze dan ook voldoen aan de hoge eisen die de profs aan hun materiaal stellen. 
Met deze nieuwe Specialized Tarmac SL6 stelt Specialized dan ook dat ze de snelste en meest complete racefiets waar je ooit op hebt gereden hebben gemaakt. En dat deze fiets inmiddels de eerste overwinning in de Tour de France binnen heeft mag dan ook geen verrassing zijn! Sagan was (toen nog wel) de gelukkige toen hij in de derde etappe in Longwy bergop de sprint wist te winnen.

Specialized Tarmac SL6 Peter Sagan Bora HansGrohe

Rider First, Gender Second

In navolging van alle Trump uitspraken zet Specialized er een bij die prima in het rijtje past: 'Rider First, Gender Second'. In tegenstelling tot wat de afgelopen jaren gangbaar was, komt Specialized bij deze Tarmac niet met een ander frame voor dames dan voor heren. Gaan we dan nu terug naar af? Terug naar de tijd dat de dames op de afdankertjes van hun vriend/man of welke andere vage bekende dan ook reden? Gelukkig niet!

Specialized werkt nauw samen met Retül, een bekende bikefitter. Door hun contacten heeft Specialized nu een grote hoeveelheid aan data gekregen van dames en heren in allerlei soorten en maten. Aan de hand van deze data hebben ze geconcludeerd dat de fietspositie (stuurpositie en stack/reach) statistisch gezien niet afwijkt op basis van het geslacht. Dit wil echter niet zeggen dat je dames zomaar op een 'heren' fiets kan zetten. Er zijn namelijk wel degelijk aanpassingen die gemaakt worden om voor dames een zo optimale zitpositie te creeëren; aanpassingen in crankarmlengte, de breedte van het stuur en het zadel zijn dan ook zeer aan te bevelen. Kortom de nieuwe Tarmac SL6 deelt dezelfde geometrie wanneer de dames en heren variant vergeleken worden, maar de gemonteerde onderdelen maken het verschil.

Specialized Tarmac SL6 Rider First Gender Second

Rider First Engineered

Specialized Rider-First Engineered™ zorgt ervoor dat alle rijders dezelfde rijeigenschappen ervaren; ongeacht welke framemaat ze hebben. Door het partnership met McLaren Applied Technologies heeft Specialized het frame van de nieuwe Tarmac SL6 nog verder kunnen tunen om ervoor te zorgen dat de framemaat geen invloed heeft op het rijgedrag van de fiets. Door de toepassing van drie verschillende voorvorken voor de diverse framematen heeft Specialized de rijeigenschappen voor alle framematen gelijk weten te trekken; stijf maar toch comfortabel, wendbaar, aerodynamisch en natuurlijk snel!

Daarnaast is het frame ook nog eens een stuk lichter geworden. Met een framegewicht van 733 gram en een volledige fiets met een gewicht van slechts 6,16 kilo (in de Ultralight uitvoering gemeten bij de gangbare frame maat 56) zet Specialized naast een wendbare en stijve fiets ook nog eens hun lichtste fiets ooit neer.  

Specialized Tarmac SL 6 dames en heren

Win(d) Turnnel Engineered

Stijfheid is natuurlijk het belangrijkste bij het maken van een fiets. Wat heb je immers aan een lichte fiets die alle kanten uit zwabbert? Maar voor het sneller maken van een fiets is het wel essentieel om deze toch zoveel mogelijk aerodynamisch te vormen; natuurlijk zonder daarbij de aspecten stijfheid en gewicht uit het oog te verliezen. 

Door het windtunnel onderzoek ontdekte Specialized waar ze de fiets konden verbeteren ten opzichte van de befaamde Tarmac SL4. Deze drie punten zijn dan ook de punten waaraan je de nieuwe Tarmac kan herkennen: de vorm van de voorvork, de staande achterbrug en het gebruik van een D-vormige zadelbuis. Deze aanpassingen samen zouden ervoor moeten zorgen dat de Tarmac SL6 over 40 kilometer circa 45 seconden sneller is. 

Wil je meer weten? Kom eens langs of neem een kijkje op de website van Specialized. Wil je zien welke modellen er beschikbaar zijn? De dames modellen kan je hier vinden. En de heren modellen kan je op deze pagina bekijken.

Comments (0)

No comments at this moment
Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking