Op zaterdag 1 juli 2017 is het weer zover en start de Tour de France! En nog beter; als u in het zuid oosten van Nederland woont is het nog in de buurt ook! Lees snel verder om te zien waar u kunt gaan kijken!

Etappe 1 - Düsseldorf: Individuele tijdrit | 14km 

Op zaterdag 1 juli start de Tour de France met een individuele tijdrit over 14kilomter. Vanaf de Messe in Düsseldorf rijden de renners een volledig vlak parcours door de stad naar de finish eveneens bij de Messe.

Na de start steken ze bij de Tonhalle even de Rijn over naar de linkerover waarna ze via de Rheinbrücke en Königsallee weer langs de Tonhalle terug langs de Rijn richting de Messe rijden. 

Tour de France Etappe 1

Etappe 2 - Düsseldorf-Luik: Vlakke rit | 203,5km 

Nadat het eerste klassement is opgemaakt zakt het peloton langzamerhand af richting België. Deze vlakke sprint etappe begint met een kleine klim in de omgeving van Luxemburg waar de Grafenberg beklommen zal worden. Na deze klim keert het peloton terug naar Düsseldorf en rijdt vervolgens via Meerbusch, Neuss en Kaarst-Buttgen richting Mönchengladbach. Daar zal de eerste tussensprint voor de groene trui plaats vinden.

Vervolgens zet het peloton via Aachen koers richting België alwaar in Luik op de Boulevard de la Sauvenière de etappe naar verwachting zal eindigen in een massasprint. 

Tour de France 2017 Etappe 2

Etappe 3 - Verviers -Longwy: Heuvelachtige rit | 212,5km 

Na twee vlakke etappes zullen vandaag de eerste hoogtemeters gemaakt gaan worden. De eerste klim ligt op 18 kilomter van de start alwaar de Côte de Sart beklommen zal worden. Vervolgens draait de Tour karavaan zich via het formule 1 circuit van Spa-Francorchamps richting het Zuiden. Via Stavelot gaat het peloton vervolgens de grens over om Luxemburg binnen te rijden.

Na circa 105 kilometers in de benen zal de Côte de Wiltz beklommen worden gevolgd door de Côte d’Eschdorf. De finale zal na verwachting beginnen bij de voet van de Côte de Villers-la-Montagne. Een mooi klimmetje voor de aanvallers om zich eens te laten zien. Het laatste klimmetje van de dag zal de slotklim naar de citadel van Longwy zijn. Een klimmetje met een verrassend steil begin dat valsplat eindigt. 

Tour de France 2017 Etappe 3

Samengevat: drie mooie fietsdagen net over de grens

Dit is dus een uitgelezen kans om de Tour karavaan eens van dichtbij te gaan bekijken. Ondanks dat zo'n op vaart geraakt peloton snel voorbij flitst is het hele gebeuren - met reclame karavaan en volgauto's - de moeite waard om eens te gaan bekijken. 

En natuurlijk zijn we erg benieuwd of we nog ergens een Specialized of Orbea op het podium zien. En natuurlijk chauvinistisch als we zijn is een Limburger of Nederlander op het podium altijd meer dan welkom!