Je eigen fiets ontwerpen is helemaal hip! Niet dezelfde fiets als de buurman maar je eigen ontwerp op je eigen fiets. Het kan nu bij diverse modellen van Orbea en dat gewoon vanaf je luie stoel!

Misschien herken je het wel; je hebt een fiets gevonden die fijn rijdt en waarvan de afmontage voldoet aan jouw wensen... Maar dan net die kleur is eigenlijk niet helemaal jouw ding. Of  erger nog... Drie van je andere fietsmaten hebben al dezelfde fiets. Nou daar is nu een oplossing voor. Bij Orbea kan je met het MyO-programma je fiets helemaal ontwerpen in de kleuren die jij tof vind! 

Je eigen fiets ontwerpen; hoe werkt dat dan?

Wellicht denk je dat het kopen van je fiets nodeloos ingewikkeld gaat worden door ook nog eens zelf de kleuren te gaan ontwerpen, maar niks is minder waar! Het is super makkelijk en kan vanaf je luie stoel via je pc, tablet of smartphone. Onderstaand leggen we het je uit, maar je bent natuurlijk ook gewoon van harte welkom in onze winkel zodat we het je piekfijn kunnen uitleggen.

Stap 1: Ga naar www.orbea.com/myo 

Wanneer je bovenstaande link volgt en vervolgens klikt op "Start Customizing Your Bicycle" kom je direct op de pagina aan waar je alle fietsen kan kiezen die je kan customizen. Let op, dit is niet voor alle modellen mogelijk!

Stap 2: Selecteer de fiets van jouw keuze en klik op "Customize"

Door het kiezen van een fiets kies je ook automatisch voor een bepaalde afmontage groep. In de customizer heb je de mogelijkheid om nog wat details te wijzigen, maar in grote lijnen zijn de afmontage categoriën al voor je bepaalt. Dat maakt het lekker makkelijk!

Stap 3: Kies je kleuren

Nu volgt het leukste deel; het designen van jouw custom Orbea! Je bepaalt eerst of je een matte kleur of glanzende kleur wil hebben op je fiets. Daarvoor klik je op de knop Gloss of Matte. Vervolgens kan je gegroepeerd je frame van een kleurtje voorzien. Je begint met de basis kleur en zo ga je verder met de decals, de merknaam en andere details.

Stap 4: Pas de onderdelen aan

Nu volgt het punt waarbij je onderdelen kan wijzigen; bijvoorbeeld een andere wielset, een ander crankstel of andere banden. 

Stap 5: Pas de maatgeving aan

De laatste stap voor het afronden van jouw custom bike zijn de maten. Hierbij helpen we je natuurlijk graag, dus mocht je hierover vragen hebben kom vooral eens bij ons aan. Je kiest eerst de maat van je frame en vervolgens kan je nog aanpassingen doorvoeren; de cranklengte, stuurpen lengte en stuurbreedte bijvoorbeeld.

Stap 6: Bekijk het resultaat

Klik nu op Finish en je ziet hoe jouw persoonlijke fiets eruit ziet! Ben je tevreden klik op Place Order en selecteer vervolgens Hendrikx 2-wielers als jouw dealer. Wil je toch nog wat additionele hulp, heb je vragen of wil je graag weten wat wij van jouw keuzes vinden? Kom gerust langs zodat we samen nog even alles op het gemak door kunnen nemen.

Onderstaand hebben we de belangrijkste onderdelen van de bovenstaande stappen weergegeven.

Orbea Myo Stappenplan - Ontwerp je eigen fiets

De fiets is besteld; wat nu?

Zodra je fiets bestelt is gaan ze in Spanje voor je aan de slag. Het frame wordt gespoten in jouw ontwerp en vervolgens gaan ze bij Orbea de fiets voor je afmonteren zoals door jou is aangegeven. Daarna vind er nog een laatste kwaliteitscontrole klaar en is je fiets klaar om verstuurd te worden. Onderstaand een kleine impressie daarvan.

Productie van Orbea

De fiets staat klaar voor je

Zodra wij de fiets ontvangen zetten wij deze voor je in elkaar, stellen alles netjes af en zetten de fiets startklaar voor jou in onze winkel! Daarna is het aan jou om de fiets voor de eerste keer de sporen te geven!

Orbea Custom Color MyO

Wil je nog wat meer zien van Orbea's custom MyO productie? Dan kan je ook eens naar dit filmpje van Global Cycling Network kijken. Erg interessant!

Met dank aan Patrick Snijders voor het gebruiken van zijn fiets in de foto's en met dank aan Orbea voor de interessante Factory Tour!