Beoordeling 9.5 gebaseerd op 398 individuele klantbeoordelingen op 5-sterrenspecialist

Specialized Body Geometry Fit

Specialized BG Fit Body Geometry Fit stelt de rijder in staat om op het gebied van kracht, uithoudingsvermogen en comfort het onderste uit de kan te halen. Het BG Fit (Body Geometry Fit Integration Technology) is een meetsysteem opgezet door Specialized. Tijdens jouw persoonlijke BG Fit sessie brengen wij jouw individuele behoeften in kaart en stellen we middels een 5 stappenplan jouw fiets en uitrusting op jouw lichaam af. Wordt één met je fiets!

Waarom een BG Fit meting?

Uren trainen of sportieve ritten maken vraagt om een ideale zit positie op je fiets. Een verkeerde fietspositie kan vervelende pijnklachten en zelfs blessures met zich mee brengen. Of je nu last hebt van tintelende vingers, pijnlijke voeten of juist last van de rug; de meeste klachten kunnen herleid worden door een verkeerde positie op de fiets. Allerhande klachten kunnen met een BG Fit voorkomen of opgelost worden. Een juiste meting kan dan ook blessures voorkomen en daarnaast ook nog eens prestatiebevorderend werken.

Het uiteindelijke doel van een BG Fit is het optimaliseren van de fietshouding en op een verantwoorde manier zo comfortabel en indien gewenst zo sportief mogelijk te kunnen fietsen. Deze meting werkt voor alle merken fietsen en voor zowel racefietsen als mountainbikes.

De 5 stappen van de Fit

Hoe werkt deze fietsmeting dan? De meting bestaat uit 5 stappen die in het onderstaand overzicht overzicht worden weergegeven. Beweeg de cursor over de afbeelding om de beschrijving van de verschillende stappen van het Fit traject te zien.

 • BG Fit Stap 1 Voordat we beginnen stellen we je een paar vragen; wat is je rijstijl, wat zijn je doelen en dergelijke. Zo willen we begrijpen wat jij als fietser wil bereiken.

  Stap 1: Interview

 • BG Fit Fysiek Onderzoek We voeren een uitgebreid 18-staps onderzoek uit om de flexibiliteit en verhoudingen van je lichaam in kaart te brengen. Dit is van groot belang om de juiste positie op je fiets te kunnen bepalen en zo de juiste fietsonderdelen te selecteren.

  Stap 2: Fysiek Onderzoek

 • BG Fit Stap 3 Fiets Analyse We gaan je positie op je fiets analyseren terwijl je fietst. Dit leidt tot extra inzicht over hoe we je positie en uitrusting kunnen optimaliseren.

  Stap 3: Fiets Analyse

 • BG Fit Stap 4 de Fit In dit 15 stappen tellend proces zullen we je positie op de fiets personaliseren aan de hand van de eerder verkregen informatie. Daarnaast kunnen we ook de juiste uitrusting voor je selecteren. Uiteindelijk zullen zadelselectie en zadelpositie, schoenen, inlegzolen, schoenplaatjes en stuurpositie afgestemd zijn op jouw lichaam.

  Stap 4: De Fit

 • Stap 5 Opvolging Na het fit-proces zullen we je uitnodigen voor een tweede afspraak om je nieuwe fietspositie met je te evalueren, eventuele vragen te beantwoorden en je adviseren over hoe je het meeste uit elke rit kunt halen.

  Stap 5: Opvolging

Ben je nieuwsgierig? Voor meer informatie en het maken van een afspraak kun je contact met ons opnemen via service@2-wielers.nl of per telefoon: 0475-597157.

Klantreacties

Onderstaand treft u enkele reacties van onze klanten op de Specialized BG Fit meting.

Dankzij de deskundige BG fit zit ik als gegoten op mijn Specialized Fate. Elke trap is raak en ik heb nu een optimale controle over mijn mountainbike. Comfort is belangrijk en na jaren van problemen met mijn zitvlak heb ik nu ook het ideale zadel voor op mijn mountainbike en racefiets. Een echte aanrader als je optimaal wilt genieten van je fietstochten. – Kirsten –

Met mijn eigen fiets, een Specialized Tarmac, werd ik bij Hendrikx Tweewielers verwacht voor de Body Geometry Fit meting. Na aankomst als eerste de fietskleding aangetrokken waarna de meting kon beginnen. Gedurende anderhalf uur werd mijn fiets aangepast aan mijn lichaam. Er werd gekeken naar de beweegbaarheid van mijn lichaam, de ideale zithoogte, stuurhoogte en positie op de fiets. Dit alles om nog meer één te worden met je fiets. Ik fiets nu enkele weken op deze veranderde fietshouding en kan alleen maar constateren dat ik blij ben dat ik de meting uitgevoerd heb. Ik kan het iedereen aanraden van recreatief rijder tot de meer precieuze wielrenner. – Jack –

Ik fiets puur om mijn conditie op te bouwen en te behouden, en had tijdens de trainingen vaker het gevoel dat ik net niet helemaal lekker op de fiets zat. Toen heb ik besloten om de body geometry test te doen, en deze is het zeker waard! Ik heb een stijl die past bij de voornaamste sport alwaar ik wedstrijden in rijd en in de FIT hebben we de fiets hiernaar aangepast, wat voor nog meer fietscomfort en dus ook plezier zorgt. Dus niet denken dat zo’n FIT alleen voor bijvoorbeeld wedstrijdfietsers is, want ook voor de recreatieve fietsers raad ik deze test zeker aan! – Jaap –

Ik rijd als wedstrijdrijder, discipline MTB marathon, voor Team MTB Baarlo waar Hendrikx 2-wielers één van de hoofdsponsors is. Samen met hen zoeken we altijd naar de optimale fiets en materiaal, zowel op de racefiets als mountainbike. Ook hoort hier de FIT meting bij, sterker nog dat zorgt voor mij voor de optimale balans tussen mij en de fiets. De basis van mijn fietsen. Op dit niveau, maar zeker ook op een ander niveau, is het van groot belang dat de persoon op de fiets één is met de fiets; dit zorgt voor veel meel plezier en optimale prestaties. Ik ben erg te spreken over de FIT meting en de super service van Hendrikx 2-wielers. – Jeroen –

De Body Geometry Fit meting van Specialized is heel anders dan de fietsmetingen die ik tot op heden heb gehad. Ik merkte echt dat het gaat om mijn zitpositie, terwijl de vorige metingen uitgingen van standaarden en gemiddelden. Dit is echt persoonlijk! Bijkomend voordeel van deze meting is dat ik direct zelf kon ervaren wat het verzetten van het zadel, de zadelpen of de stuurpen met slechts een paar milimeter voor effect kan hebben. Daarnaast werd ook veel tijd besteed aan de stabiliteit in mijn benen en knieën. Wat een verschil kan zo’n zooltje maken! Ook kwam ik er tijdens deze meting achter dat ik eigenlijk altijd te hoog op mijn fiets heb gezeten waardoor ik mijn kracht onvoldoende kwijt heb gekund. Op naar een nieuw seizoen lekker knallen op mijn persoonlijk afgestelde fiets! – Hans –


Accept

Wij gebruiken cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website volgen.